De wijsheid van je lichaam

 • Is de pijn van het verlies voelbaar in je lichaam?
 • Lukt het je niet om diep te ademen?
 • Voelt je lichaam stijf en stram?
 • Zitten je kaken op slot of ervaar je druk op je schouders?
 • Word je wakker met gebalde vuisten en pijn in je armen?
 • Of voel je je lichaam juist helemaal niet meer?
 • Zit je veel in je hoofd (piekeren en denken) en kun je niet meer ontspannen?
 • Of ben je kilo’s aangekomen en ervaar je letterlijk een schild om je heen?
 • Je draaft maar door en durft geen tijd te nemen om stil te staan?

Rouw en verdriet slaat zich vaak op in je lichaam. Misschien negeer je de klachten of heb je niet de relatie gelegd met jouw rouwproces. Je wilt weer ontspannen en meer rust in je hoofd ervaren. Verbinding voelen tussen je hoofd en je lichaam. Je verlangt ernaar om weer ontspannen te kunnen slapen, zodat je uitgeruster bent en meer energie hebt. Je wilt meer gaan voelen, zonder erin te verdrinken. Massage heeft een effect op veel fysieke aspecten: spieren en bindweefsel, organen, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel. Ook op psychisch niveau heeft massage effect. Aanraking is van levensbelang (een baby sterft als hij niet wordt aangeraakt) en daarom wordt massage ook vaak als troostend, verzachtend en ontspannend ervaren. Spanning, onverwerkte gevoelens en je levensgeschiedenis liggen allemaal opgeslagen in je lichaam. Door massage kan dit voelbaar worden.

Mijn naam is Corinne de Graaf, massagetherapeut. Na jaren als uitvaartbegeleider te hebben gewerkt ben ik in 1999 de opleiding tot massagetherapeut gaan volgen aan de Academie Holos. Sinds 2006 geef ik daar ook met veel plezier les, eerst als massagedocent, nu als docent Persoonlijke Ontwikkeling, docent Integratie en als lid van de examencommissie. Ook heb ik de masterclass Massagetherapie en Rouw ontwikkeld voor massagetherapeuten. Ik ben dankbaar dat mensen, die in rouw zijn, weer in beweging komen dankzij massagetherapie.

Massagetherapie brengt je weer in beweging

Bij deze vorm van therapie gaat het om het bewust ervaren van wat je voelt en denkt. Het uitgangspunt is wat er nú speelt in je leven, in je gevoel of in je lichaam. Je lichaam is daarbij de poort naar het nu. Door stil te worden en heel bewust te voelen, kan de verbinding tussen hoofd en lijf en tussen denken en voelen worden hersteld. Je denken kan dan weer ondersteunend worden. Massage kan dus ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je denken.

Wat levert massagetherapie je op?

 • Door te luisteren en waar te nemen in je lichaam ga je (subtiele) sensaties in je lijf voelen én kunnen vertalen. Als een gebied in je lichaam (waar spanning zit) wordt gezien, beluisterd en erkend, gaat het vaak als vanzelf ontspannen.
 • Je leert helder te voelen waar het voor jou nu écht over gaat. Daar waar je gedachten en emoties het vaak ingewikkeld maken, helpt de kracht van aandacht en aanraking om je terug te brengen naar de essentie.
 • Piekeren, stilstand en blokkade kunnen zo veranderen in inzicht, acceptatie en beweging.
 • Doordat je leert hoe je met aandacht bij een (fysiek) gevoel kunt zijn, zonder erin te verdrinken of ervan weg te gaan, word je minder de speelbal van je emoties.
 • Vanuit een houding zonder oordeel mag jij jezelf gaan voelen en kom je dichter bij jezelf.

Massagetherapie geeft vertrouwen en inzicht en daar kun je mee verder!

Wat kan je verwachten?

Als je graag in contact wilt komen met de wijsheid van je lichaam en je wilt groeien in je rouw, ga je een proces aan. Dit vraagt tijd, aandacht en toewijding. Daarom starten we met een traject van 3 sessies (van 75 minuten). We beginnen met aandacht voor wat er nu bij je speelt. Dan kom je op de massagetafel en door aanraking en massage maken we contact met je lichaam. Zo gaan we samen aandacht geven aan wat er voelbaar wil worden.

Wat je van mij mag ontvangen is mijn onverdeelde aandacht, mijn afstemming, mijn compassie, mijn ingevingen en mijn vermogen om lichtheid te brengen in zwaarte. Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken, zoals: klassieke massage en haptische massage, holistic pulsing, voetreflexzone massage, bindweefselmassage en craniosacraal technieken.

Een traject van 3 sessies kost € 225,- Hierna kun je ervoor kiezen nogmaals 3 sessies af te spreken(€ 225,-) of kies je voor losse sessies (€ 82,50).

Praktijklocatie: Centrum Europaplein, Europaplein 127, 1079 AX Amsterdam

> Klik hier om een afspraak te maken. Je kunt je ook aanmelden voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Hoe hebben anderen dit begeleidingstraject ervaren?

“Gisteren kon ik bij een massage van Corinne gaan voelen dat de druk op mijn schouder niet van buiten komt, maar van binnenuit, vanuit mijn gevoel dat ik overeind moet blijven en dat ik het alleen moet doen. Wat een verademing dat ik mocht gaan ontspannen. Ik neem de vraag mee, hoe ik meer kan gaan delen en hoe ik steun ga vragen. Het is een oud patroon, nu ik het zo duidelijk in mijn lichaam voel kán ik er wat mee.”

“Ik heb lijfelijk de pijn van mijn gebroken hart gevoeld. Toen ik er echt naartoe ging, kwam het beeld van stijgers in me op. Mijn hart staat in de stijgers en wordt zo gestut. Het zegt mij dat ik heel voorzichtig met mijzelf mag zijn. Kleine stapjes en lief zijn voor mijn fragiele staat…”

“In het begin voelde ik alleen maar hoe ontzettend moe ik ben en dat ik maar doorga. Compassie voor mijn moeheid hebben viel niet mee. Maar sinds ik het meer toesta en ernaar luister, sta ik mijzelf veel meer rustige momenten toe.”

“Ik draafde maar door, er waren sinds de miskraam weinig momenten dat ik stil durfde te staan. Door de sessies bij jou ben ik naar die angst gaan kijken. Stapje voor stapje durfde ik wat meer te gaan toelaten van mijn gevoel. Zo fijn dat het echt in kleine stapjes kon gaan, dan kan ik er beter bij blijven.”

Vergoeding

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, worden de individuele massagetherapiebehandelingen (gedeeltelijk) vergoed. Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT)*. Kijk in de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar naar vergoedingen voor natuurgeneeskundige behandelingen.

Je krijgt na iedere individuele sessie een factuur die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

> Vergoedingenoverzicht

* Onder nummer 06013. Daarnaast ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) met licentienr. 601152R en ben ik lid van Holosnet.

logos

Wanneer de prijs een belemmering vormt, is gespreide betaling mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.