Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw

Wandelen bij rouw

• Merk je dat je vast zit?

• Ga je nog maar weinig naar buiten?

• Is er een thema in jouw rouwproces waar je graag naar zou willen kijken?

•Weet je dat de natuur je hier behulpzaam bij kan zijn? Naast begeleiding door middel van massagetherapie, kun je ook terecht voor een wandelsessie bij mij. Het kan prettig zijn je verhaal te delen, al wandelend en omringd door natuur.

Lopen zet je in beweging, niet alleen fysiek maar ook geestelijk. In de natuur zijn nodigt als vanzelf uit om het alledaagse wat los te laten en om contact te maken met datgene wat wezenlijk voor je is. Wandelen creëert vaak rust in je hoofd, waardoor er ruimte kan ontstaan.

Tijdens de wandeling zoeken we altijd eerst naar wat op dit moment belangrijk is voor je. Soms is dat simpelweg je verhaal vertellen, aan iemand die luistert met een open hart. Gek genoeg vertel je dat vaak niet meer aan mensen in je omgeving; daarom kan het helend zijn om terug te blikken op alles uit de tijd rondom je verlies.

Soms wil je stilstaan bij iets waar je op dit moment tegen aanloopt. De natuur en de symboliek van de natuur zijn hierbij behulpzaam. Wat je ziet kan een spiegel zijn voor wat er intern in je leeft. En dat kan zoveel ruimte en helderheid geven in je hoofd. Dat is altijd voelbaar in je lijf.

Even voorstellen

Mijn naam is Corinne de Graaf. Wandelen en buiten zijn, zijn manieren voor mij om te ontspannen én om orde aan te brengen. Ik zoek de natuur vaak op als ik overstroom van emoties. Simpelweg buiten zijn en bewegen helpen dan. Het is helpend om metaforen te zien die mijn eigen proces weerspiegelen. Dat zou ik jou ook graag leren. Daarvoor zet ik mijn creativiteit, mijn associatief vermogen en mijn aardse nuchterheid in.

Wandelen zet je in beweging

Tijdens een sessie • Kom je letterlijk in beweging

• Leer je de natuur als spiegel te zien van innerlijke processen

• Krijg je helderheid over thema’s die bij je spelen

• Kun jij je verhaal delen

• Kom je uit je hoofd en in je lijf

Wat kun je verwachten

We beginnen altijd met een zintuigenwandeling. Dat helpt om wat uit je hoofd te gaan en je te openen voor ingevingen en je kunt wat meer aankomen op de plek. Daarna kijken we wat je vraag is.

Als je jouw verhaal van verlies eens (opnieuw)wilt vertellen heb ik een luisterend oor. Het simpel buiten zijn en bewegen zijn fijner dan statisch tegenover elkaar zitten.

Als er een thema is waar je naar wilt kijken komen we op onze wandeling altijd iets tegen wat daar precies over gaat. De symboliek in de natuur is rijk en eindeloos.

Daar staan we bij stil, dat onderzoeken we. Daarbij maken we ook contact met je lichaam, zo blijft het geaard; je lichaam geeft precies aan wanneer het klopt.

Het is mogelijk om één sessie af te spreken, het kan ook fijn zijn een traject te doen, waardoor een thema meer uitgewerkt kan worden.

Locatie: Amstelpark Amsterdam, op iedere eerste woensdag van de maand kun je een afspraak maken

Hoe hebben anderen dit ervaren?

‘Ik ben me zo gaan realiseren dat ik verbonden ben met een veel groter veld. De bladeren op de grond werden een veld van verdriet, waar we allemaal mee zijn verbonden. Een bodem van bladeren, die weer voor voeding zorgen. Dat ik niet alleen ben in mijn verdriet, dat steunt me, gek genoeg’ Mariette januari 2017

‘Mijn dochter en ik, dat was het thema. En hoe ik haar meer kan loslaten nu ze ouder wordt. Na het overlijden van mijn man en haar vader zijn wij zo ontzettend innig verbonden. Het beeld van de boom raakte me: twee gelijkwaardige dikke takken ontstonden uit uit de zelfde stam. Verbonden en toch met een eigen groei en richting. Frappant dat beide takken op dezelfde hoogte een knik hadden. dat trof me. Een op de achtergrond zag ik opeens een grote steunende boom’. Monique maart 2018

Kosten

Traject

€ 285,-(niet vergoed door zorgverzekering)

3 sessies

  • Corinne de Graaf
  • Rouwen met Compassie
  • 0610694910
  • Ingeschreven in het RBCZ register als
  • Registertherapeut BCZ
  • Licentienummer 601152R | AGB code
  • 90011698
  • Lid van de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundige
  • Therapeuten (LVNT) reg.nr. 06013

Rouwen met Compassie • Groen van Prinstererstraat 65-bg • Amsterdam-Westerpark