Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw

Als je valentijn er niet meer is

Valentijnsdag is voor mij typisch zo’n dag waar ik nooit iets mee heb gehad, vertelde Natascha mij. Maar nu mijn man Tom  5 jaar geleden is overleden zit er opeens een andere lading op deze dag. Al die openbare liefdesverklaringen, al die hartjes overal in winkels, al die reclame uitingen. Nu is valentijnsdag, naast zijn verjaardag en sterfdag opeens een moeilijke dag geworden voor mij. Ik heb een nieuwe liefde ontmoet, maar op zo’n gekke Valentijnsdag voelt dat opeens als ontrouw.

Hoe overleef jij valentijnsdag?

Dat vroeg ik Natascha. Zij wist het niet maar mailde mij een paar dagen later. Ik heb een gedichtje geschreven voor Tom, schreef ze mij, en ik ga het op Valentijnsdag op mijn facebook pagina posten. Of ik het niet stom vond… Dat vond ik uiteraard niet. Juist mooi en zo passend bij haar, met een knipoog én met kwetsbaarheid. 

Voor mijn Valentijn

Lieve Tom,
Ik weet niet waar
Maar ik weet dat je er bent
Vandaag schreef ik een kaartje
ik mis je
jouw lichaam
jouw liefde
Onze grapjes
lieve Tom
wil jij mijn Valentijn zijn
lees je dit?
Hoor je mij?
Voel je mij?
Je liet geen adres achter
Tom ik weet niet waar
Maar ik weet dat je er bent
Je Natascha

Je verbinden met je hart

Misschien is Valentijnsdag voor jou ook zo’n dag waarop je meer mist dan anders. En waarop je gemis meer getriggerd wordt door de buitenwereld. Hoe ga jij daar mee om? Zoek je lotgenoten op? Schrijf je net als Natascha een gedicht? Bezoek je het graf? Brand je een kaarsje? Koop je tóch die hema-taart? Of verbind je je, nog meer dan anders met je hart en je geliefde?
In mijn praktijk is het verbinden met je hart, helemaal los van valentijnsdag, een terugkerend thema. Ik zal daar binnenkort een blogje over schrijven.
Fijn als je, op facebook, onder dit bericht, wilt reageren.
Enne…laat je niet gek maken morgen…
 
 
 
 
 

Deel dit blog
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Compassiebrief Rouwen met Compassie

Wil je ieder seizoen een mail van mij ontvangen met verhalen, tips voor boeken en inspiratie? Schrijf je dan in.
‘Verhalen van (h)erkenning en troost’

 • Corinne de Graaf
 • Rouwen met Compassie
 • 0610694910

Rouwen met Compassie • Groen van Prinstererstraat 65-bg • Amsterdam-Westerpark