Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw

Corona en rouw

Hoe is het nu met jou?

• Ben je behalve kersverse weduwe nu ook thuis-juf voor je kleine kinderen? Moet je alle zeilen bijzetten om hen door deze periode heen te slepen, hun te troosten als ze verdrietig zijn om het gemis van hun pappa en nu ook hun vriendjes? Is er nog wel tijd voor jou?

• Zit je thuis met je thuiswerkende partner en grote kinderen en weet je niet goed waar je met jouw rouw om je moeder heen moet? Het lijkt zo onwerkelijk dat ze zo kort geleden is overleden, je parkeert het maar een beetje en voelt je vervreemd. Is er wel ruimte voor jou?

• Vond je net voorzichtig een beetje je weg in het land van Rouw, na het overlijden van je zoon? En slingert deze gedwongen quarantaine je weer terug in de tijd? Je voelt je gespannen, slaapt weer slecht en bent doorlopend alert. Kun je nog wel ontspannen?

• Was je, voor corona binnen denderde nét bezig om ruimte te nemen voor jouw verlies? Vind je het moeilijk om steun te vragen, omdat nu iedereen het moeilijk heeft. Val je weer terug in je oude vertrouwde patroon van alleen doen? Is er aandacht voor jou?

• Heb je in deze tijd afscheid moeten nemen van iemand? Waren er maar dertig mensen terwijl je er wel driehonderd had willen uitnodigen? Voel je je alleen en is het vervreemdend? Wat heb jij nodig?

Corona en Corinne

Terwijl mijn handen jeuken om te doen wat ze het liefste doen, aanraken en ondersteunen, ben ik gedwongen op mijn handen te zitten in deze corona-tijd.

Zo zonder mijn werk en met zoveel minder actie in mijn leven, word ook ik meer teruggeworpen op mijzelf. Dat vind ik eerlijk gezegd soms lastig. Ik probeer deze tijd van waarde te laten zijn door goede zelfzorg, door studie, door wandelen in de lente en door in het piepklein het goede te doen.

Ik ben dankbaar en blij dat ik financieel door de overheid gesteund word. Dat geeft rust. Ik geef me met liefde (én met ongeduld) over aan de maatregelen die van ons gevraagd worden.

De essentie van mijn werk is nabijheid en aanraking. Precies dát is nu niet toegestaan. Ik voel dat ik geen concessies kan doen en dat dit zich niet laat vervangen. Ik wacht dus af tot ik weer mag aanraken en fysiek dichtbij mag zijn.

Maar ik wil er graag weer voor je zijn voor als je daar behoefte aan hebt. Ik denk dat het belangrijk is dat je ruimte maakt voor jouw verhaal en gevoel. Corona gaat nog wel even duren en misschien is het geen goed idee om jouw rouw al te lang te parkeren. Ik maak graag ruimte voor je. Anders dan anders, maar beter dan niets!

Online-Video-Begeleiding

Ik kan je, in een online video-sessie helpen om ordening te brengen in (pieker)gedachtes. Zo komt er ruimte om stil te staan wat je nu bezig houdt. We gaan kijken naar hoe dit in je lijf terug te vinden is en hoe je aanwezig kunt zijn bij die plekken waar het pijn doet. Ik geef je handreikingen om de evt. paniek in jou weer te beteugelen. Door het contact met je lichaam weer te verstevigen (en ja, dat kan zelf via een beeldscherm-contact!) kun je weer ruimte maken voor jouw draagkracht.

In een online-video gesprek ontmoeten we elkaar. Je krijgt mijn onversneden aandacht én mijn ingevingen. Ik raak je niet letterlijk aan, maar je kunt wel geraakt worden.

Ik maak in de video-sessie o.a. gebruik van geleide meditatie, focussen en inzicht-gevende vragen.

Met luisterend hart

Wil je liever gewoon bellen? Dat kan natuurlijk ook.
In een telefonisch gesprek kan ik je helpen om ordening te brengen in (pieker)gedachtes. Zo komt er ruimte om stil te staan wat je nu bezig houdt. We gaan kijken naar hoe dit in je lijf terug te vinden is en hoe je aanwezig kunt zijn bij die plekken waar het pijn doet. Ik geef je handreikingen om de evt. paniek in jou weer te beteugelen. Door het contact met je lichaam weer te verstevigen (en ja, dat kan zelf via een beeldscherm-contact!) kun je weer ruimte maken voor jouw draagkracht.
Zo ontmoeten we elkaar. Je krijgt mijn onversneden aandacht én mijn ingevingen. Ik raak je niet letterlijk aan, maar je kunt wel geraakt worden.
Ik maak o.a. gebruik van geleide meditatie, focussen en inzicht-gevende vragen.

Hoe hebben anderen dit ervaren?

“Dank je wel voor je lieve gebaar om me te bellen. Blij dat ik je aanbod heb aangenomen. Het was een fijn gesprek. Voelde me even heel erg gezien en gehoord in dat ik ‘gewoon verdrietig mag zijn’ mbt het verlies van mijn lieve dappere moeder. Zit inmiddels al een poosje heerlijk opgesloten in mijn slaapkamer met ‘mijn moeder om me heen’ op bed, omringd door foto’s en herinneringen. Ik kan nu weer emotie én ruimte voelen. Dank je wel!” Resy

“Ik voelde me zo gespannen en opgefokt en ik kreeg mezelf niet meer gekalmeerd. Het was net of het weer terug was in de periode van Marte’s overlijden. Doordat ik jouw rustige stem hoorde en ik kon zakken bij de fijne meditatie kalmeerde ik. Bijzonder dat dat kan. Het werkt nog steeds door.”Cora

Kosten

Wandelcoach sessie

€ 47,- (voor 45 minuten)

* als je door Corona nu zonder inkomen zit en je hebt wel behoefte aan een afspraak: schroom niet om toch contact op te nemen, daar komen we wel uit.

  • Corinne de Graaf
  • Rouwen met Compassie
  • 0610694910

Rouwen met Compassie • Groen van Prinstererstraat 65-bg • Amsterdam-Westerpark